FANDOM


Xcip (Shqip)
Parlada en: Xciperia, Cosovo
Area: Europa
Tota parlores: 7,6 miliones
Ordina:
Familia: Linguas indo-european
State ofisial
Lingua ofisial de: Xciperia e Cosovo
Regulada par: Akademia e Shkencave e Shqiperise
Sifras
ISO 639-1sq
ISO 639-2alb (B) sqi (T)
SIL sqi
Xcip
Dialetos de xcip.
Vide ance: LinguaLista de linguas


Xcip (gjuha shqipe, ance conose como Albanian en multe linguas European) es un lingua parlada par plu ce ses milion persones, per la plu parte en Xciperia, Cosovo, Elas, Macedonia, Serbia, Montenegro, la costa de Italia e Sisilia, e par migrantes en multe nasiones. La lingua es un ramo isolada en la familia de linguas Indo-European. Alga linguistes crede ce Xcip es desendente de linguas antica clamada Ilirian, e alga ce el es descendente de linguas antica clamada Daco-Tracian. No multe parolas supravive de esta linguas antica, e es posable ce esta problem no va ave un solve.

Per mostra, asi es la Prea de la Senior en Xcip:

    Ati ynë që je në qiell,
    Shenjtëruar qoftë emri Yt.
    Ardhtë mbretëria Jote,
    U bëftë dëshira Jote,
    Si në qiell, ashtu edhe në dhé,
    Bukën tonë të përditëshme jepna ne sot,
    Ndjena ne fajet e mëkatet tona,
    Si ndjejm ne fajtorët tonë.
    E mos na lër të biem në tundim (keq),
    Por largona prej gjith së keqes.
    [Se e Jotja është mbretëria dhe fuqia
    dhe lavdia në amshim]
    Ashtu qoftë.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.